Cuma, Ocak 24, 2003

3. Gun

HONGKONG - 3.GUN



Hongkong`dan sevgiler. Gulf Air bizi buyuk bir suprizle Istanbul Bahrain arasi first class ucurdu. Backpacker halimiz ile first class`da komik durduk ama hic onemli degil. Gulf Air sagolsun Bahrain Hongkong arasi da business`daydik. Hongkong`a indikten sonra otobuse atlayip Kowloon bolgesine geldik. Burasi en ucuza yatak bulunabilecek bolge. Koca bir bina cesit cesit hostellerle dolu. Geceligi 175 HK $`na bir oda tuttuk. Oda yaklasik 6,5 metrekare (banyo dahil). Acikcasi Hongkong tahminimizden daha duzensiz ve gurultulu. Bir de cok pahali.

Dun gece uzun ucusun etkisiyle 17,5 saat uyuduk. Acikcasi ben hayatim boyunca hic 17,5 saat uyumamistim!

HK iki ana bolgeden olusuyor; Hongkong ve Kowloon. Mekan dar oldugundan butun binalar cok yuksek. Agac neredeyse hic yok. Sehir disina ciktikca doga kendini gosteriyor. Bizim ancak evlerde yetistirebildigimiz bitkileri dogada rahatlikla gormek mumkun. Hava sicakligi gece 20 C' gunduz ise 26 C civarinda seyrediyor. Ocak gibi isinin bazen 10 C`nin altina dustugunu soyluyorlar.

HK`da toplam 3 gun kalacagiz. Bizce 3 gun yeter de artar. HK`a bir daha is disinda yolumuz dusmez herhalde. Cuma gunu Bangkok`a gececegiz. Metropollerden en kisa surede kurtulup beyaz kumlu sahillere ve junglelara gitmeyi dort gozle bekliyoruz.

Herkese sevgiler.

Rachel & Alim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz alinir!