Pazar, Nisan 19, 2009

Sevgili Okur...

Sevgili Okur!

Geçen gün kitabımın bir kopyasını 2,5 yaşındaki kızım Mavi için imzalayıp kütüphanenin uzak raflarından birine koydum. Bunun ne kadar güzel bir his olduğunu anlatamam. Kızım o kitaba iyi bakarsa çocuğuna, çocuğu kendi çocuğuna, torun kendi torununa... Ölümsüz hissetmek böyle bir şey olsa gerek. Hani biz bir iki satır karaladık da onun budalası olduk ama Yaşar Kemal, Buket Uzuner, Deniz Kavukçuoğlu, Oruç Aruoba, Demir Özlü, Nadir Paksoy kim bilir ne hisseder kitabının o ilk boş sayfasına, okur adına, ya da bir sevdiği için mürekkebini kağıt ile buluştururken...? Hemingway'in, Tolstoy'un, Müfide Ferit Tek'in, Cemal Süreyya'nın, Can Yücel'in çocuğu, torunu ne hisseder kitabı eline alınca...?

Ey okur, ey dost! Yazı karalayan için paylaşımdır, iç dökmedir, hatırlamadır, damdan düşmedir ve sonra toza toprağa bulanmış olsan da kalkıp yine yürümedir... Yazı, senin için arkadaştır, dosttur, düşmandır, kıskançlıktır, aşktır, tutkudur, kahkahadır, gözyaşıdır, umuttur, kötülüktür, iyiliktir, eziyettir, emektir...
Tanıyan okur sorar, "Bir defa kitapçıya gittim bulamadım, nereden bulurum?". Tanımayan, merak eden ise bir kere gider bakar, bulamazsa bir daha bakmaz unutur gider. Ben herkesin işini kolaylaştırayım. Kitapçıda bulamayan, okumak isteyen; damdan düşmüş adam nasıl olur merak eden; gezginliği seven bizim şu "Bir Türk, Bir İngiliz ve Üç Kuruşluk Dünya"mızı aşağıdaki internet sitelerinden temin edebilir. Hem söyleyeyim iyi de indirim yapmışlar!

Yazar teşekkür eder!
Alim Erginoğlu

13 yorum:

  1. Aliiiim noluuuur ben de bitireyim şu kitabımı ben de çocuklarım için imzalıyım.. koyayım başuçlarına.. ben de ben de ben de... göreyim o günü.. AMİN

    yonca
    "kıskanç" :P

    YanıtlaSil
  2. Yonca yahu sen neredeyse her gün Hürriyet'te çocuklarına imzalı yazı bırakıyorsun. Herkesin böyle annesi olsa! Biz gıpta ediyoruz.

    Alim"Gıpta"

    YanıtlaSil
  3. Ben de kitabını sürükleyici bir roman gibi, bir solukta okudum.
    Kitabın ilk bölümü herkes için bir ders niteliğinde:
    Hastalığın kimi ne zaman bulacağı,
    ne kadar hırpalayacağı belli değil.
    Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar demişler, ama bu bölümde damdan düşünce insanın neler hissettiğini çok iyi anlatmışsın. Benim için ayrıca kediyle sonradan kuruduğun ilişki çok etkileyici oldu, demek ki ben de bir gün kedi sever olabilirmişim dedim.
    İkinci bölüm, seyahat notları ise akıcı anlatımı ve samimiyeti ile arada resimler olmamasına rağmen anlatılan yerleri, kişileri insanın gözünde canlandırıp kendini ilgiyle okutmayı başarıyor.
    Tebrik ve teşekkürlerimle...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ;

    Kitabınızı ingiltere de almamızın bir yolu var mıdır??

    Selamlar

    Başar

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Ilginiz icin tesekkur ederim. Kitabimin Ingiltere'de satan bir kitapevi oldugunu zannetmiyorum (ne yazik ki). Ancak bana adresinizi iletirseniz, kitabimi size yollamak bana mutluluk verir.

    Alim Erginoglu

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ;

    Adres bilgilerim : 11 Archibald Close.Hertford Road EN36RL Enfield,London..

    Çok teşekkür ederim..Sabırsızlıkla bekliyorum kitabınızı..

    Başar

    YanıtlaSil
  7. Bana hesap numaranızı yollarsanız hesabınıza havale ederim...batesoglu@gmail.com

    Saygılar
    Başar

    YanıtlaSil
  8. Basar Bey,

    Rica ederim, boyle bir seye gerek yok! Su an tatildeyim donunce adresinize gonderecegim kitabımımı.

    İyi dilekler,

    Alim Erginoglu

    YanıtlaSil
  9. Kitabınızla İzmir'de, güzel bir balkonda, caipirinha içerken tanıştım. Bir gezgin çiftin balkonu idi. Daha güzel bir tanışma olabilir mi? Seyahat virüsü bulaşmış bedenim sayfaları çevirdikçe "ne zaman yola çıkıyoruz" diye dürtüklemeye başladı. Yollar hep çekiyor. Ne mutlu Mavi'ye ki anasıyla babası dünyaya merakla bakıyorlar. Benim çocuğum yok ancak minik yeğenim, canım Maya'cığım birazcık büyüdüğünde (henüz 3 yaşında) birlikte yolculuklar yapıp merak duygumuzu doyuracağız, en büyük hayalim budur. Yolunuz hep açık olsun Alim!

    YanıtlaSil
  10. Bodrum tatilimde Turgut Reis'den aldim bu kitabı ve okumak icin sabırsızlanıyorum
    Ben Turk dedım , esim Ingiliz(aslında British) dunyada 3 kurusluk ..Bu kitabı okumam lazımmm ;)

    YanıtlaSil
  11. Demek ki Bodrum'a da ulastik... Ne guzel! Su Ingilizlerimiz kitabi cevirse de British'lere de okutsak! Okuduktan sonra dusuncelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim. Yagmurlu ve tas catlasa 18 derece olan Oxford diyarindan selam ederim.

    Alim Erginoglu

    YanıtlaSil
  12. Merhaba:)
    Blogunuzu tesadüfen buldum ve keyifle okumaya başladım. Şu anda bizde eşimle Hindistan yollarındayız, uzun bir yolculuk olacak.. Ama Türkiye'ye dönünce ilk işim kitabınızı almak olacak! Blogunuzu ve sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Sevgiler. Gonca
    livingfuchsia.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Gonca Hanım,

    İlginiz için çok teşekkür ederim. Yolunuz açık olsun.

    Alim

    YanıtlaSil

Yorumlariniz alinir!