Pazartesi, Ocak 27, 2003

6. Gün

TAYLAND - BANGKOK / 6.GUN



Herkese BK`dan Merhaba,

Dun 2,5 saatlik bir ucustan sonra BK`a ulastik. Buraya ikinci gelisimiz oldugundan ulasim ve kalis konusunda sikinti yasamadik. Attih Road`daki Peachy Guest House`da geceligi 350 Baht`a oda bulduk. 1 USD yaklasik 45.5 Baht. Yani bizim parayla 1 Baht 40.000 lira civarinda bir seye denk geliyor. Tayland, HonkgKong`dan sonra cennet gibi geldi. Yeme icme, kalis ve ulasim burada gercekten ucuz. Geceligi 7-8 $`a yatacak yer bulmak mumkun.

Bugun her zaman oldugu gibi gene sabahtan kendimizi sokaklara attik. BK inanilmaz sicak (30-33 C). Nemin yuksekli sicakligi daha da feci hala getiriyor. Thailer kapali yerlerde klimayi oyle bir calistiriyorlar ki, bu sefer de resmen hastalaniyor insan. Bu sebeple, klimali yerlerde sweatshirt tarzi bir seyler giymek sart. Neyse, dedim ya attik kendimizi sokaklara diye, konuya donelim. BK`un onemli tapinaklarini bugun tekrar gezdik. Wat Po`da (wat bu bolgede tapinak anlamina geliyor) geleneksel Thai masaji yapiyorlar. Biz de biraz rahatlariz diye masaj yaptirmaya karar verdik. Aranizda durumu sulandiranlar olabilir diye soyluyorum, bu masaj oyle 'kucuk bey...' tarzi masajlardan degil. Bu wat usenmemis, bu masaj isinin okulunu kurmus.Neyse biz yarim saatlik masaj istedik, istemez olaydik. Bu masaj degil Cin iskencesi. Yahu bizim bildigimiz masaj insani rahatlatir gevsetir, neredeee...Dan dun cat patt. Dedim ki bir ara, tamam cikti omzum yerinden. Kisacasi para verip dayak yedik. Buraya gelenleriniz olursa aman geleneksel thai masaji diye tutturmasin, saglam yatan sakat kalkiyor.

En kisa surede BK`dan ayrilip Kuzey Tayland`a gecmej istiyoruz. Haftasonuna denk geldigi icin Laos, Kambocya ve Vietnem vizeleri icin girisimde bulunamadik. Vize isleri galiba bizi bir sure daha BK`da kalmaya zorlayacak gozuken o.

Simdilik bizden bu kadar. Bu arada maillerimiz Oguz, Hadi, Onur`a ulasmiyor. Lutfen maillerimizi onlara da iletin.

Servgiler,
Alim & Rachel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz alinir!