Pazartesi, Ocak 27, 2003

11. Gün

21.11.2002 /VIANTIANE-LAOS/11.GUN



Laos`un baskenti Viantiane`den herkese merhaba. 11 saatlik uzun bir yolculuktan sonra Nong Khai`e ulastik (Tayland`in sinir kasabasi). Thai Laos sinirini zorlanmadan gectik ve adam basi 31 USD`a vizemizi alip Laos`a ayak bastik. Laos dunyanin en fakir ulkelerinden biri ve komunist sistem ile yonetiliyor. Ulkenin kisi basina dusen yillik milli geliri 250 USD. Viantiane baskentten cok kasaba goruntusu vermekle birlikte cok huzurlu ve guzel bir sehir. Fransiz koloni doneminden kalma bazi aliskanliklar hala sure geliyor. Enfes baget ekmekler var. Zuppe Fransizlar sarapsiz yasayamadigindan adamlar buraya Fransia sarabi ithal ediyorlar ve bu fakir ulkede bazi marketlerde en pahali Fransiz saraplarini bulmak mumkun. Tabii, akicilar sadece diplomatlar ve UN gorevlileri. Ulkede ATM makinasi yok, kredi karti neredeyse hic bir yerde gecmiyor. 1965-1970 arasi Amerika Laos`a ikinci dunya savasinda atilan bombalarin bes katindan daha cok bomba birakmis. Zavalli adamlar Vietnam Savasi`nin bedelini fazlasiyla odemisler.

Viantiane`de gayet temiz ve rahat bir guesthouse bulduk (gecesi 7 USD). Tuvaleti banyosu ortak. Semin sormus soyleyeyim. Buralarda yemek hem cok ucuz hem cok lezzetli. Konvansiyonel yeme aliskanligi olanlar bile buranin yemeklerine kolay uyum sagliyorlar. Meyveler bir harika, yok yok. Dragon fruit, papaya, ananas, coconut, star fruit vs vs...

Yarin kuzeye Luang Prabang`a gidiyoruz. Bu arada Vietnam vizemiz de onumuzdeki P.tesi hazir olacak. Karadan, 21 saatlik bir yolculukla haftaya Hanoi`ye gececegiz (K. Vietnam).

Haberler simdilik boyle...Hepinizi opuyoruz.

Alim-Rachel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz alinir!