Pazartesi, Ocak 27, 2003

38. Gün

SAIGON - 19.12.2002 / 38.GUN



- Hello, where you go sir? Motor, cyclo, city tour 2 dollar? Dou you.....?????
- .......
- Sir sir where are you from?
- Turkey.
- Tu kiiii?????
- THO NHI KY
- Haaa THO NHI KY. Do you like Football sir, THO NHI KY number one. Galatasaray, Hasan Sas, Sukuurrrr....Miss World beautiful girl....
- Recep Tayyip?
- ??????
- Never mind....

Yukaridan da anlasilacagi uzere, Vietnam`daki Turkiye bilgisi sinirli. Turkiye`den oldugumuzu ogrenen Vietnamlilarin % 99`u ayni seyleri soyledi, dolayisiyla Turk milleti adina Galatasaray`a, Hasan Sas`a, Sukur`e ve Miss World kizimiza tesekkurlerimizi sunuyoruz!!

Kuzey`den guneye, Vietnam`in bir ucundan diger ucuna 1744 km yol katettik ve Saigon`a ulastik. En son Hoi An`dan yazmistik. Bizi kendine asik eden Hoi An`dan ayrilmak zor oldu. Laos`un yollarini aratacak kadar kotu bir yoldan, 13 saatte Nha Trang`a ulastik. Yagmur gene pesimizi birakmadi ve neredeyse bir hafta boyunca gunes yuzu gormedik.

Nha Trang, Vietnam`in Antalyasi. Maalesef, acilim ile baslayan vahsi turizm, sehrin goruntusunu de, dogayi da 3-4 senede cirkinlestirmeyi basarmis. Hoi An`dan sonra Nha Trang`a ancak bir gun dayanabildik ve ertesi gun ilk otobus ile Vietnam`in Isvicresi sayilan Dalat`a dogru yola koyulduk. Dalat sehrinin ici cok enteresan olmamakla birlikte, sehrin ortasindaki guzel gol, cevredeki kizil cam agaclari ve Fransizlardan kalma sivri catili Orta Avrupa tarzi evler buraya degisik bir hava vermis. Dalat`in esas guzelligi cevredeki ormanlar ve selaleler. Bunlari gormeden Dalat`i gordum diyemezsiniz dediler ve biz de ertesi gun cevreyi gezmek uzere iki motorcu ile anlastik.

Dalat denizden yaklasik 2000 m. yukseklikte oldugundan havasi serin ve kuru. Iklim ve topragin bereketi burayi Vietnam`in Cukurovasi yapmis. Cilek`den, dut`a, enginar`dan, patlican`a kadar hersey yetisiyor burada. Motorcular once bizi cilek bahcelerine goturduler. Aralik ayinda dalindan koparip cilek yiyecegimiz aklimiza gelmezdi. Daha sonra kahve tarlalarina gittik. Vietnam, Kolombiya`nin onune gecerek, Brezilya`nin ardindan dunyanin en buyuk ikinci kahve ihracatcisi haline gelmis. Vietnam kahvesi agir ama, inanilmaz lezzetli. Kahve bahcelerinin ardindan selaleleri gezdik. Yol boyunca bize seyir keyfi veren kizil cam ormanlari Ege`yi hatirlatti, `ahh Datca` dedik.

Dalat`da toplam uc gece kaldik ve oldukca buyuk bir odaya 5 USD verdik. 6 saatlik rahat bir yolcilik sonrasi bugun ogleden sonra Saigon`a (Ho Chi Minh City) vardik. Saigon, Hanoi`a gore daha rahat ve keyifli bir sehir. En azindan kaldirimlarinda rahat yuruyebiliyoruz :)) Yarin Kambocya vizesi icin basvuracagiz. Yeni yila Kambocya`da girecegiz. Simdiden herkesin yeni yilini kutlar, saglik ve mutluluklar dileriz.

Hasretle...

Alim & Rachel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz alinir!