Salı, Nisan 29, 2003

KUALA LUMPUR Mon Mar 31, 2003 12:55 pm

Mon Mar 31, 2003 12:55 pm



Evet, en son Kuala Lumpur'dan (KL) yazmistik. Yazimiza kaldigimiz yerden devam edelim.

Kuala Lumpur butun Guneydogu Asya baskentleri gibi renkli bir sehir. Insan bu sehrin sokaklarinda saatlerce sikilmadan dolasabilir. Malezya nufusunun icinde onemli bir yere sahip olan Cinliler ve Hintliler kulturlerini sehrin her kosesine yaymislar. Sadece gorsel degil, kokusal olarak da bu boyle. Cin mahallesinde dolasirken limon otu ve kavrulmus kirmizi biber kokusu genzinizi yakarken, Hint mahallesinde kori ve tutsu kokulari gozyasi torbaciklarinizi harekete geciriyor.

Kuala Lumpur'un neresine giderseniz gidin, Malezyalilar'in ovunc kaynagi Petronas Kulelerini gorebilirsiniz. 452.3 metrelik, bu dunyanin en yuksekbinasi iki sene gibi kisa bir surede insa edilerek hizmete girmis. Petronas Kuleleri'nin 42. katlerini birbirine baglayan kopruye cikip manzarayi seyretmenize izin veriyorlar. Yerden sadece 172 m. yukseklikteki bu kopruden asagiya bakarken insanin ayaklari titriyor. Durum koprude boyleyken, 88. kattaki hissi siz dusunun. Bizi gezdiren gorevli binanin ruzgarin etkisiyle 10-15 inch (1 inch=2.5 cm) kadar esnedigini soyledi.

KL'deki islerimizi tamamladiktan sonra, cantalarimizdan birini kaldigimiz otelin emanetine birakip, yolculugumuza tek canta ile devam etmeye karar verdik. Yoksa sirtimizdaki agirliklarla Borneo'nun junglelarini gecmek mumkun olmaz. KL'den otobuse atlayarak 5 saatlik bir yolculuk sonrasinda Singapur'a vardik.

Malezya'dan Singapur'a gecmek semt degistirmek gibi bir sey. Hatta Singapur ile Malezya'nin sinir sehri Johor Bahru arasinda isleyen belediye otobusu bile var!

Evet sizleri isinizden gucunuzden etmeyelim Singapur'u da bir sonraki mektuba saklayalim.

Herkese Borneo'dan sevgiler,

Hasretle...

Alim + Rachel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz alinir!